Coaching met Captus


Soms loop je ergens tegenaan in je werk waarvan je niet zo goed weet hoe dit komt. Of je weet ergens wel hoe dit komt, maar het is lastig dit in je eentje aan te kijken of aan te pakken. Het kan ook zijn dat je voor de zoveelste keer in precies hetzelfde soort situatie bent belandt, en dat je nu de onderliggende patronen wilt verkennen. Of je zit in een functie of baan die je niet gelukkig maakt, maar wat nu? 

Inzet van Klassiek Chinese methoden

De Chinese filosofie ziet de mens (en organisatie) als een element van de tijd. Je werd op een bepaald moment geboren, onder bepaalde tijdcondities, een zonnestand en bijbehorend energiepatroon. Deze condities blijven integraal onderdeel van je bestaan; jij geeft er op jouw wijze invulling aan in je leven. Tijd gedraagt zich cyclisch. Menselijke en organisatie patronen zijn ook cyclisch te volgen. Zo kun je ontdekken wat je levensthema is, waar je passies liggen, je leerpunten en je voor-en afkeuren. Je kunt (onbewust) met de tijd en haar condities tegenwerken of juist met de tijd meeliften. Leven in overeenstemming met de tijd wordt gezien als de 'Weg van de Wijze'. Om jouw persoonlijke (of bedrijfs) patroon te duiden werken we met de methode die door Nourishing Destiny is ontwikkeld. Deze combineert twee Klassiek Chinese systemen (Nine Star Ki en ITjing) waardoor je inzichtelijk krijgt wat je levensthema is, hoe we jou leren kennen en ervaren, welke leerpunten er voor je zijn en hoe je flow komt. Ook kun je zien of het soort organisatie of branche bij je past en waarom dit zo is. 

Marjan volgde diverse opleidingen bij Nourishing Destiny / Johannes Bloemsma, waaronder de ITjing business consultant opleiding. Om patronen voor organisaties, teams of (startende) ondernemers op te stellen en te duiden. 

Als je niet zo van de Klassiek Chinese methoden bent, dan kunnen we ook werken met DISC, Enneagram, Drijfveren of Kwaliteiten of andere werkvormen op jouw coachvraag afgestemd.

 

 


Marjan geeft je zoveel energie, dat je haast niet kan wachten tot de volgende dag, waarop je met het geleerde aan de slag kan. Alle theoretische modellen worden naar de achtergrond geschoven en ze laat je alles in de praktijk beleven. Dit doet ze op een heel natuurlijke manier en met veel humor. Fantastische coach en trainer!

Jantine Ampt, Teamleider woonstichting Triada


Ik heb actief met Marjan samengewerkt in de begeleiding van een team van +/- 45 mensen op weg naar zelf organiserend werken. Marjan merkt op, voelt aan en maakt bespreekbaar wat zij signaleert binnen het team. Dit doet zij op een duidelijke en prettige manier die confronterend is, maar waar bij zij wel in contact blijft met de mensen. Dit stelde het team en mensen individueel in staat stappen te zetten in hun ontwikkeling. In korte tijd is veel bereikt en viel er in dit proces gelukkig ook een hoop te lachten. Namens het team mij zelf, heel fijn om samengewerkt te hebben. Dank je wel!

Aldert Pauwels, kwartiermaker InteraktContour

coaching bij Marjan.jpeg